Ons verhaal

Na vijf jaar onze winkel in Groningen te hebben verfijnd gaan we in 2017 de stap maken om ons 2e filiaal in Amsterdam te openen.

Vis vis fijn dat het er is, vers voor u bereidt. Maar waar kun je dat nog kopen in Amsterdam? Waar kun je nog genieten van ambachtelijk vers gebakken kibbeling van verse kabeljauw? Waar kun je nog een lekker broodje gerookte makreel kopen? Of inktvisringen met citroen vers uit de frituur? Nu dus bij ons te koop, maar ook traditionele producten in een nieuw jasje… kom tot zien kom tot zien

eerste generatie visboer T. Waningede 1e Waninge ->?Tiras Waninge (1870-1937)

Begonnen met een transportbedrijf in Ruinerwold (Drenthe) bezorgde met een hondenkar pakketjes. De omzet na 15 jaar bestond voor 80% uit het bezorgen van vis vanuit Vollenhove naar Lochem. De grondlegger der visboeren (in de familie) besloot om in de vis handel te gaan en in 1899 ?opende hij een zaak in Lochem (achterhoek Gelderland).

 

 

 

 

 

de 2e: ->?Gerrit Waninge (1927-2003)

De tweede generatie (oudste zoon) nam het bedrijf over en bouwde het

verder uit. Ventte met groente-vis en fruit in de gehele regio en ging op markten staan met vis. Ruurlo Borculo Diepenheim, met zijn twee zoons Hendrick en Frits bouwde hij verder aan kennis en ging ook op kermissen staan. Opa Gerrit legde zelf haring in. Zowel in het zout als ?zuur en is helaas gestorven in het harnas tijdens het ventten. Aangestoken door zijn vispassie zijn zijn zoons en neven ook in de vishandel gegaan.

 

 

 

 

3e: ->?Hendrick Waninge (1951-heden)

Was de eerste die een winkel begon met zijn vrouw Marion. Zij begonnen met het maken van salades -visschotels en het bedienen van hotels. Er ontstond een fileerderij ,een rokerij en het ambacht werd verfijnd. De winkel in Lochem bestaat nog steeds gevestigd in de Walderstraat ?te Lochem en hier wordt nog steeds vis gerookt. Inmiddels is Hendrick Waninge met pensioen en in volle gezondheid aan het genieten van zijn verdiende vrije tijd. Hij?eet nu alleen nog maar vis ipv het te verhandelen en verkopen.

 

4e: ->?Jorrit Waninge (1981-heden)

Op 12 jarige leeftijd stopte het zakgeld en werd het tijd om in de zaak te gaan werken om iets bij te

verdienen. Daar werd alles via de traditionele school er in gestampt?.. Daar raakte ik verknocht aan het product al was ik toen nog in ontkenning en moest studeren van mezelf. Mijn droom was/is het starten van een eigen viswinkel keten. Op mijn 17e naar Amsterdam verhuisd en daar voelde ik me als een vis in het water en heb daar mijn management studie afgerond. Op mijn 25e het familie bedrijf getracht over te nemen maar 2 kapiteins op 1 schip werkte niet. Terug naar Amsterdam en daar Managing Director geworden bij Fishes (duurzaam viswinkel concept). Na twee jaar voor mezelf begonnen en daar kwam in Groningen een kans die ik met beide handen heb aangepakt. Heb aldaar het concept verfijnt en aangepast. Catch gaat nu naar Amsterdam, locatie volgt?

5e?: ->?Maliek Waninge (2008-heden)

Negen jaar jong en al zijn eerste producten ontwikkeld. Knisperende bende & vegetarische kibbeling. Ben je in de buurt kom langs en probeer misschien is hij er wel zelf dan kan hij je er alles over vertellen. Vindt hij leuk:)